Бивш вицепремиер даде ексклузивен коментар по темата за съставяне на кабинет. Трябва

...
Бивш вицепремиер даде ексклузивен коментар по темата за съставяне на кабинет. Трябва
Коментари Харесай

Плугчиева: Ако във властта влязат хора, които още се учат, ще е катастрофа

Бивш вицепремиер даде извънреден коментар по тематиката за сформиране на кабинет. 

Трябва постоянно държавно управление, само че от опитни политици и специалисти. Ако в този момент влязат младежи, които занапред да се учат, ще последва още по-голяма злополука. Това съобщи по Българска национална телевизия Меглена Плугчиева, някогашен вицепремиер и дипломат.

Според нея ГЕРБ са задължени да създадат опит за държавно управление. " Прави им чест, че са подготвени на съществени взаимни отстъпки, някъде минават и алената линия ", сподели още тя и настоя, че би трябвало да търсят по-широка поддръжка, тъй като става въпрос за спасяването на България.

Когато си в няколко с рецесии, не би трябвало да се делиш на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, опитът, експертизата е в ГЕРБ, в Движение за права и свободи, сподели още Плугчиева, която бе част от неуспелия кабинет на проф. Николай Габровски с мандата на ГЕРБ в предишния парламент. Плугчиева съобщи, че е от политиците, били във властта, когато не имало не недостиг от 6%, както се предлага, а е имало остатък. Сега всички страни ни изпреварвали.

Тя се спря на високата инфлация, която, макар че паднала с 2%, още е висока. Тежката политическа рецесия водела до неопределеност, чувала, че над 80 поста в институции са с изминал мандат и за тях се чака решение. В тази неизясненост бизнесът се лута.

Да погледнем над ръба на чинията и да погледнем по какъв начин изглеждаме в очите на съседите, на европейските страни. Изглеждаме зле, употребяваме се с съмнение, с отчаяние. Европейски Съюз споделя ние желаеме да забележим политиката на страната и каква е визията. А ние сме в непрекъснати избори, с такава страна никой не желае да беседва, сподели още тя.

Бившият вицепремиер напомни, че вложенията са били обикновено  27-28% от Брутният вътрешен продукт, в този момент са под 20% и попита - на кое се радваме. Тя съобщи, че се закъснява с всички индикатори и критерии за еврозоната, с проекта за възобновяване. Няма енергийна тактика, има миграционна рецесия, липса на квалифицирана работна ръка и във всички тези рецесии плюс война, е несъстоятелно да има игра и подмолни сделки. Трябва постоянно държавно управление, само че от опитни хора, счита Плугчиева, написа novini.bg. 

Тя съобщи, че е изумена от сделката на 3 месеца на ротационен принцип се избира ръководител на Народното събрание. Бихме всички върхове, в Швейцария промяната на ръководител е на една година. За три месеца какво може да се случи, или беше договорка, с цел да се избере ръководител. Плугчиева назова този ход ексцентричен. И се спря на позицията на ПП-ДБ, че никога не става дума за избор на ново държавно управление с първия мандат. В същото време   " Промяната " чакат поддръжка от всички за държавно управление с втория мандат. Става въпрос за някаква грозна игра, само че за сметка на страната, счита тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР